Het Nieuwe Werken is een hedendaagse manier van werken die past bij organisaties en medewerkers van nu. Bij Het Nieuwe Werken staat de medewerker centraal en niet het systeem. Mensen bepalen in grote mate zelf waar, wanneer, hoe en met wie ze werken.

Dat stelt wel eisen aan de werkomgeving. De werkplek is niet meer persoonsgebonden, maar wordt bepaald door de activiteit. Omdat de werkplek niet meer eigen gemaakt kan worden, moet deze al eigen van zichzelf voelen. Dat betekent een nieuwe manier van denken als het gaat om kantoorinrichting. De werkplek is niet alleen een plek om productief te zijn, maar ook om informatie en kennis te delen met anderen. Het kantoor krijgt nieuwe functies en wordt meer en meer een omgeving die inspirerend is voor de medewerkers.

Het Nieuwe Werken wordt mogelijk gemaakt door de snelle ontwikkeling van nieuwe technologie├źn. Het is een relatief jong fenomeen. Toch heeft BuroNVDS al ruime ervaring hiermee. Voor grote opdrachtgevers realiseerden we werkomgevingen die aansluiten bij Het Nieuwe Werken, met onderscheidende ruimten voor activiteiten zoals communicatie, concentratie en ontspanning.