Interieurontwerp is een proces. BuroNVDS doorloopt dit proces in een aantal onderscheiden stappen:

–          Inventarisatie

–          Concept en ontwerp

–          Uitwerking en inrichting

–          Identiteit en styling

Inventarisatie

Het maken van een ontwerp begint met het inventariseren van de wensen van de opdrachtgever. Bij bedrijven zetten we een projectteam op dat samen met de medewerkers een programma van eisen maakt. BuroNVDS kan hierin een leidende rol spelen door bijvoorbeeld brainstormsessies te organiseren en tussentijdse presentaties te houden.

Bij particulieren bespreken we samen de wensen en de mogelijkheden voor de ruimte die ingericht moet worden. Ook kan BuroNVDS alleen of samen met de opdrachtgever een moodboard samenstellen zodat er snel een duidelijke richting bepaald kan worden.

Concept en ontwerp
Na de inventarisatie werken we aan het concept. Een duidelijk concept geeft richting en houvast gedurende het verdere traject. Bij bedrijven baseren we het concept op de kernwaarden en identiteit van de opdrachtgever. Het concept wordt gepresenteerd in schetsen, voorbeelden, ruwe indelingsplannen en 3D-impressies. Vandaaruit volgt het concrete ontwerp van de ruimte: de indeling, kleuren, materialen, meubels, lichtplan enzovoorts.

Bij particulieren gaat het concept over de gewenste sfeer van de ruimte. Het concept wordt gedurende het gehele traject gebruikt als rode draad. De vorm waarin het concept gepresenteerd wordt, kan variëren van een moodboard tot schetsen en 3D-impressies. Het uiteindelijke ontwerp wordt afgeleid van het concept.

Uitwerking en inrichting

Na het concept- en ontwerptraject volgt de uitwerking. In deze fase werken we de ideeën uit in een definitief indelingsplan. Wanneer we overeenstemming hebben over de plannen, werken we alles uit in werktekeningen en kleur- en materialenstaten. Onderdelen van de uitwerking zijn vloer-, wanden-, en plafondplannen. Verlichtingsplannen , voor een optimale afstemming tussen het licht en de inrichting. We zoeken hierbij altijd naar milieuvriendelijke oplossingen, zoals het gebruik van led-lampen en sensors die het licht automatisch aan en uit schakelen. Ook de uitwerking van speciaal meubilair zoals balies, pantries en service units worden aangeleverd zodat hiermee offertes aangevraagd kunnen worden bij verschillende leveranciers.

Bij een particulier project kan BuroNVDS de verdere inrichting uitvoeren, van het aanvragen van offertes tot het begeleiden van de realisatie en de communicatie met aannemers en leveranciers.