Thuiswerken

Volgens onderzoek wil bijna de helft (46 procent) van alle werkenden graag één of meer dagdelen per week thuis werken. Maar dan moet er wel een goede werkplek zijn thuis. Dat is lang niet altijd het geval.

Een kwart van de thuiswerkers zit aan de eettafel, ruim 20 procent in de logeerkamer en 6 procent zoekt een plekje in huis waar op dat moment toevallig ruimte is. Dat is in strijd met de ARBO-wet. De werknemer loopt het risico klachten te ontwikkelen zoals RSI of rug- en schouderpijn. Werkgevers zijn verplicht de voorwaarden voor thuiswerken schriftelijk vast te leggen en toe te zien op de naleving ervan. Daarbij mogen de ondernemers medewerkers een belastingvrije vergoeding geven voor de inrichting van een werkplek volgens de ARBO-richtlijnen.

BuroNVDS ondersteunt medewerkers en bedrijven bij de projectmatige en gefaseerde invoering van thuiswerken en begeleidt u bij de juiste communicatie met uw medewerkers en uw ondernemingsraad. We analyseren uw situatie en geven u advies over de best passende oplossingen voor uw bedrijf.